Вести од индустријата

Совети за купување на чадорот за двор (2)

2021-12-02
2. Обрнете внимание на структурата на ткаенината начадорот за двор
(чадор за внатрешен двор)Дебелината и затегнатоста на ткаенината имаат одредено влијание врз нејзината отпорност на УВ. Колку е подебела ткаенината, толку е подобра отпорноста на ултравиолетовите зраци, и колку е поцврста ткаенината, толку е посилна способноста за блокирање на светлината и помал е преносот на УВ.
Покрај тоа, треба да обрнеме внимание на бојата на ткаенината. Според резултатите од тестот на Кинеската академија за метрологија, колку е потемна бојата на ткаенината, толку е помала пропустливоста на ултравиолетовите и подобри перформанси против ултравиолетовите.
Затоа, при изборот на заштитник за сонце, треба целосно да ја земеме предвид дебелината, затегнатоста и бојата на ткаенината. Без разлика за која марка станува збор, само следете го горенаведениот метод на селекција.

3. Цената начадорот за дворне е директно пропорционален на антиултравиолетовиот ефект
Цената начадор за внатрешен дворне се одредува едноставно со антиултравиолетовиот ефект. Се известува дека високата цена на некои чадори е тесно поврзана со ткаенината за чадор, рачката, додатоците, материјалот за рамката на чадорот, процесот на производство, пакувањето и ефектот на неговиот бренд. Антиултравиолетовиот ефект не е главниот фактор во цената.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept