Вести од индустријата

Совети за купување на чадорот за двор (1)

2021-12-02
Како да изберете доброчадор за внатрешен двор

(чадор за внатрешен двор)Постојат три технички средства за спречување на ултравиолетовите зраци: едниот е да се мешаат керамичките честички во ткаенината за време на текстилот за да се рефлектираат ултравиолетовите зраци и да се постигне ефект на спречување на ултравиолетовите зраци. Втората е да се користи технологијата за ламинирање на филм за да се прикачи средството за изолација на УВ на ткаенината без да се менува чувството и изгледот на самата ткаенина. Сепак, самите различни ткаенини ќе ја ограничат функцијата за заштита од ултравиолетови зраци на овој апсорбер. Затоа, при изборот на надворешен чадор за градина, можеме да ги оцениме неговите перформанси за заштита од УВ од три аспекти.

1. Обрнете внимание на отпорноста на УВ на самото влакно на ткаенината(чадор за внатрешен двор)
(чадор за внатрешен двор)Експериментите покажуваат дека меѓу нетретираните влакна, антиултравиолетовите перформанси на полиестерските влакна се најдобри, бензенскиот прстен во молекуларната структура на полиестерското влакно може да апсорбира ултравиолетови зраци, а антиултравиолетовите перформанси на најлон во хемиски влакна, односно вискоза и вискоза. вискоза во најлон лепак, не е толку добар како оној на полиестер. Затоа, треба да се обидеме како суровина да го избереме антиултравиолетовото сонце со полиестерски влакна.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept