Вести од индустријата

Дали е практичен шаторот на покривот на автомобилот?

2023-02-20


 What is a шатор на покривот


 Rооф шатор кој е поставен на покривот на автомобилот, различен од надворешниотшатор за кампувањена теренот, инсталацијата и користењето нашатор на покривоте многу удобен, познат како "покривот на домот", почна да се шири во Кина од странство, имаше голем број професионални марки на шатори на покрив, различни теренски, SUV, караван, MPV, седан и други модели се прилагодени на производите. Со развојот на шатор на покривот во изминатите неколку години, се повеќе и повеќе нови производи се појавуваат во сечие видно поле, од изгледот на рационалното до намалувањето на тежината е значително подобрено. Ова ефикасно ја зголеми удобноста на патувањето.



 

Видови и цени на покривни шатори




 Car-top tents have been physical sales throughout the country, in the network can also find many manufacturers, compared to the traditional ground camping tents, naturally is a lot more expensive. There are two kinds of roof tents, one is a soft-top manual unfolding tent, and one is a hard-top hydraulic automatic tent.

1ãШатор со мек врв
Најголемата предност на прирачникот со мек покрив е евтината и малата тежина, во споредба со хидрауличниот шатор на покривот со тврд покрив е многу поприфатлива, но недостатокот е исто така очигледен, рачно добро, неволја, можете да замислите колку проблеми обично правите шатор на рамно тло? Патем, ако е наведнат на покривот на автомобилот, ќе биде уште поголема мака.

2ãШатор со тврд покрив
Хард покривот автоматски шатор е многу удобен за употреба, не треба да се отвора, се додека го притиснете прекинувачот автоматски се поставува, но цената на автоматизацијата мора да биде многу повисока, а потоа постои точка, дали тежината е многу тешка , треба да се земе предвид практичноста на носењето и носивоста на покривот на автомобилот.

 

Практичен шатор на покривот на автомобилот?


 In fact, the roof tent is quite practical, why say so, although the space relative to the traditional tent (self-pitch), is not so outstanding, but the good thing is that the convenience of the roof tent is very high, do not have to pack items after each break, can be said to save a lot of time. Plus the location is relatively high, so you don't have to be afraid of mosquitoes and wildlife harassment. So, it is not without reason to say that the roof tent is practical and high. As for whether to install a roof tent, it depends on your own needs, if you often drive out on a journey, I believe that the addition of a roof tent will be a good choice, and some "donkeys" more needless to say. But usually you use the car to commute to work, there is no need for this, because the addition of the tent will certainly make the roof increase wind resistance, and thus the car fuel consumption will increase, of course, the body stability is also affected. But it is important to note that if there are elderly people, it is not recommended to install, after all, is the need to climb the ladder well.



 

Каков автомобил може да се надополни со шатор на покривот?



 

Кои се предностите и недостатоците на шаторите на покривот?

1. Предности
Шаторите на покривот имаат многу неспоредливи предности и затоа се добредојдени од мнозинството ентузијасти. За магарињата, сè додека имате шатор на покривот на автомобилот, не можете да бидете ограничени со распоредот, можете да „поставите камп“ во секое време и каде било без да барате хотел, а исто така да заштедите многу пари на трошоците за сместување . Уживајте во излети, скара, уживајте во убавината, легнете во шатор на покривот навечер за да ги видите ѕвездите, разбудете се наутро за да уживате во морскиот ветер, планинскиот ветар, целосно уживајте во шармот на типот за кампување. Поголемиот дел од покривните шатори со ткаенина со висока јачина и метална конструкција се тестирани за отпорност на ветер, дожд и песок, па дури и имаат топла преграда, која може да се вози до неасфалтирани патишта, па дури и до пустини, Гоби, планини и море. на теренската способност на самото возило, кое очигледно може да заштеди повеќе простор во автомобилот, да носи повеќе багаж и да спие повеќе членови на семејството или партнери отколку спиењето во автомобилот. Што е уште поважно, багажникот за покрив „високо“ исто така ефикасно ја избегнува наездата на змии, инсекти и мравки.

2. Недостатоци
Секако, очигледни се недостатоците на покривниот шатор, со тоа што ќе ја зголеми отпорноста на ветерот поради тежината и инсталацијата, што ќе донесе зголемување на потрошувачката на гориво. Второ, сегашната цена на шатор на покривот се поскапи, незгодно да се оди во тоалет во средината на ноќта, да се оди нагоре и надолу по скалата, исто така, мора да се обрне внимание на безбедноста.




 Adding a car roof tent precautions

1. Размислете за носечките перформанси
Првото нешто што треба да се земе предвид кога се додава шатор за вдлабнување на целосниот покрив е носечките перформанси на багажникот на покривот, особено подоцнежното додавање на носачот за багаж на покривот, но исто така треба да се задоволат барањата за големината на инсталацијата на различни марки покриви. шатори, може подобро да ги земе предвид носечките услови, приспособливоста и моќта за преземање моќ и други технички прашања.

2ãРазмислете за способноста да го направите тоа

Второ, кога купувате шатор на покрив, земете ја во предвид сопствената способност за тоа, доколку сакате да заштедите време, тогаш повеќе се препорачува автоматскиот покривен шатор со тврд покрив, додека притискате за да изберете шатор на покривот со рационализиран изглед по затворањето, за да го минимизирате ветерот отпор. Инсталација, скалите за шатори на покривот обично се инсталираат на страната на автомобилот, левата страна, десната страна, двете страни може да се инсталираат според нивните потреби, се разбира, задниот дел на автомобилот може да биде и лесно да се попречи отворот на багажникот , според различни модели да се планираат може.

3ã Разберете ги поврзаните функции

Покрај тоа, перформансите на шаторот на покривот на автомобилот, како што се дише, анти-влечење, против комарци, ветер против класа 8, упад на дожд и снег се клучните елементи за разбирање, доколку буџетот е доволен, потрајни и практични Се верува дека шатор на покривот ќе ви овозможи пријатно патување.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept